COMUNICAT DE PRESĂ

Platforma civică ÎMPREUNĂ, compusă din 506 ONG-uri și 130.000 membri susținători persoane fizice, anunță încheierea campaniei naționale „Apărăm copiii României și identitatea lor”, campanie prin care 300.000 de cetățeni români refuză în mod expres orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România.

Prin această campanie, cei 300.000 cetățeni români somează Ministerul Educației Naționale, precum și Institutul de Științe ale Educației, să ia act de refuzul lor expres în ceea ce privește orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România, cu următoarele argumente:

Potrivit art. 29 alin. 6 din Constituția României, părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. Și este absolut firesc să fie astfel pentru că, potrivit articolului 487 din Codul Civil, părinţii sunt cei care „au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică, intelectuală, de educaţia, învăţătura şi pregătirea profesională a copiilor potrivit propriilor lor convingeri, dar şi potrivit însuşirilor şi nevoilor copiilor”.

Indiferent de mediul din care provin sau de gradul de educaţie şi cultură, părinţii sunt păstrătorii şi transmiţătorii unui set de valori, propriu familiei şi națiunii în care se naşte copilul. Dispozițiile legale amintite garantează în esenţă că nimeni altcineva decât părinţii nu pot îndeplini nevoile copilului lor, iar această aducere la îndeplinire nu poate fi făcută altfel decât în lumina valorilor familiei și tocmai având în vedere faptul că părinții sunt aceia care răspund de copiii lor.

Prin intruziunea ideologiei de gen în educația copiilor români, sunt încălcate grav dispozitiile legale si constitutionale anumerate. Mai mult, potrivit articolului 26 alineatul 1 din Constituţie autorităţile publice sunt obligate să respecte şi să ocrotească viaţa intimă, familială şi privată.

Cum viaţa intimă este unul din factorii determinanţi ai conştiinţei individului prin valenţele psihice pe care inevitabil le antrenează şi cum procesul de educaţie şi formare a copilului operează în planul conştiinţei acestuia, rezultă că orice ingerinţă în procesul educaţional care aduce atingere convingerilor părinţilor sau însuşirilor şi nevoilor proprii fiecărui copil, aduce atingere și acestui drept fundamental.

Pe cale de consecință, Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației au fost somati să elimine de urgență din manualele școlare elementele de propagandă ale ideologiei de gen având în vedere că “egalitatea de gen” nu se referă la egalitatea femeii cu bărbatul, ci la activismul LGBT, ajungându-se ca astăzi, în școlile din România să existe materiale didactice care îi învață pe copii ori pe profesori că o persoană este genul în care se identifică și nu genul în care s-a născut funcție de sexul ei, că identitatea de gen și orientarea sexuală sunt două lucruri distincte, că o fetiță poate avea nume de băiat si poate deveni tată și că filme cu conținut pornografic pot fi folosite drept sursă de educație sexuală.

Față de aceste aspecte profund ideologice și vătămătoare, afirmând cu tărie că nu suntem de acord cu nici o formă de discriminare, Platforma civică ÎMPREUNĂ și cei 300,000 de cetățeni români care au semnat în cadrul acestei campanii consideră că școala românească nu poate fi implicată în activități care să presupună educarea copiilor în spiritul de mai sus.

Credem că sinergia eforturilor cadrelor didactice și ale părinților este aceea care a dat întotdeauna și va putea da în continuare măsura succesului școlii românești și mai credem de asemeni că, în România, scopul școlii este obținerea de rezultate cât mai bune de către elevi și nu reeducarea lor în sensul că pot fi orice gen, indiferent de datul biologic în care s-au născut.
Platforma civică ÎMPREUNĂ a somat totodată Ministerul Educației Naționale să transmită atenționări către toate inspectoratele școlare județene în sensul ca directorii din toate unitățile de învățământ din țară și cadrele didactice să nu se lase implicate în activismul unor ONG-uri care au drept scop reeducarea minții și sufletului copiilor români, prin activități ce implică in orice fel ideologia de gen, întrucât aceasta este intim legată de fiecare persoană în parte, intrând în sfera de dezvoltare fizică și psihologică a fiecărui copil în parte, nu a sistemului de învățământ, prin reeducare colectivă.

Notificarea a reprezentat totodată și efectuarea procedurii administrative prealabile demersului legal al celor 300.000 de cetățeni, în situația desconsiderării refuzului lor expres notificat astfel Ministerului Educației Naționale și Institutului de Științe ale Educației.

Mihai Gheorghiu,
Platforma civică ÎMPREUNĂ

4 Comentarii
 1. Andrei Olariu 3 ani în urmă

  Sunt încântat de faptul că există o platformă civică profund interesată de conținuturile învățământului pre-universitar. Observ exemplul în care ați identificat elemente ale discursului contemporan LGBTQ+, parte în fapt dintr-o viziune despre lume post-modernă. Încurajez o privire atentă asupra reformelor curriculare efectuate pentru întreg sistemul educațional. Pentru învățământul gimnazial de exemplu, judecând după conținuturile noi elaborate (programe și manuale aferente), disciplinele de Educație Socială și Istorie dau tonul educației pentru o societate multiculturală/interculturală, iar ambele conturează o perspectivă post-modernă asupra lumii. Personal am observat cum programa școlară pentru noua disciplină de Educație Socială însumează obiectivele unei agende postmoderne, progresiste, cu accente puse pe generația a doua și a treia de drepturi ale omului, principiile și valorile unei societăți multiculturale și interculturale, activism și democratizare, capitalism global și globalizare socio-culturală. Noua programă pentru disciplina de Istorie a fost de asemenea elaborată în ideea de a forma competența interculturală, de a pune accentul pe acele elemente ce țin de formarea unor valori și atitudini contemporane, de formarea unor noi percepții cu privire la condiția omului modern, unde acceptarea diversității este o virtute, iar societatea multiculturală reprezintă viitorul. Elevul român învață din gimnaziu cum să „discrimineze pozitiv” pentru a combate intoleranța față de „străin” (a se verifica manualele de Educație Interculturală de clasa a VI-a), unde „discriminarea pozitivă”, înțeleasă ca discriminarea unui grup dominant, izvorăște din dorința de a promova diversitatea pe toate planurile sociale existente, iar aceasta are ca efect advers dezintegrarea structurilor ierarhice. Am observat conturată la clasa a VI-a ideea de „comunitate interculturală” ca model ideal de organizare socio-culturală, precum și ideea de „cetățean al globului” ca identitate a viitorului om. La istoria de clasa a V-a, spațiul cultural islamic este lăudat și prezentat ca parte constitutivă din Occidentul contemporan, iar la istoria de clasa a VI-a, elevul asimilează conținuturile unor teorii post-colonialiste prin care este susținut faptul că Europa creștină s-a dezvoltat prin exploatarea civilizațiilor considerate exotice. Viitorul învățământului românesc este așadar incert. Noua reformă educațională, văzută ca încercare de a raporta educația viitorilor cetățeni români la cerințele europene și mondiale, reprezintă un experiment riscant, fatal chiar.

 2. Mirela Daniela 3 ani în urmă

  Nu vreau ca România să ajungă ca Sodoma și Gomora!

 3. Grigore Adriana 3 ani în urmă

  E foarte bine ceea ce faceti ! Va multumim si suntem alaturi de dumneavoastra in tot ceea ce faceti pentru binele copiilor nostri !

 4. Bianca 3 ani în urmă

  O nebunie… Ar trebui scoase de urgenta din lectura copiilor asemenea… Nici nu știu cum sa le CATALOGHEZ… oricum nu cărți…. Și asa copiii sunt supuși în mediul zilnic la informații periculoase și care ii afectează în dezvoltarea lor ca oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account