ACTIUNE SOCIALĂ CREȘTINĂ

Imediat după Referendum, societatea a fost pusă în fața unui atac împotriva creștinilor și chiar a ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române - prin presiunea unor plângeri abuziv formulate la CNCD, dar și în fața unui asalt fără precedent al ideologiei de gen în educație.

În acest sens, se observă că, dacă în vara anului 2018, s-a dorit introducerea Strategiei naționale pentru educație parentală, post-Referendum, profesorii sunt și ei vizați în vederea realizării aceluiași scop de reeducare ideologică, iar copiii și adolescenții sunt puși în fața unor activități școlare sau extrașcolare (dar legate de instituțiile de învățământ) cu același scop al reeducării în spiritul ideologiei de gen. În plus, există un dezechilibru

profund, o intimidare masivă a acelei parți a elitei intelectuale care are convingeri creștine și conservatoare. De aceea nu există curajul unei exprimări publice, pentru că imediat intervine etichetarea și amenințarea cu sancțiunea morții civile. Există deja această politică de intimidare la nivelul școlilor, la nivelul inspectoratelor școlare județene. În proiectul de hotărâre de Guvern al CNCD pentru Strategia 2018-2020, se statuează posibilitatea ca profesorii să fie reclamați cu plângeri anonime, pentru că au încălcat politica ideologiei de gen.

 

Astfel arătând viitorul, nu există altă soluție decât implicarea, curajul mărturisirii credinței și a

libertății noastre. Numai astfel vom mai putea transmite copiilor noștri valorile în care credem, numai

astfel ne vom putea opune acestei vehemente aboliri publice a valorilor, pentru că, “dacă arunci cărți, dacă arunci autori, dacă arunci Biserici la lada de gunoi, atunci vei sfârși prin a arunca și oameni la lada de gunoi” (Mihai Gheorghiu). Și dacă s-a ajuns ca la școală, copiii noștri să învețe că Laura poate fi Matei și că poate deveni tată (potrivit unui manual auxiliar de clasa a III-a), atunci înseamnă că exact aceasta se întâmplă: desconsiderarea noastră ca oameni și creștini.

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account