„Trăim o epocă în care se pune în discuție definiția omului, în care nihilismul, adică distrugerea tuturor valorilor, a atins un apogeu, în care ideologia e mai puternică decât realitatea, decât biologia chiar, ceea ce face ca totul să fie o manipulare” a spus eseistul Christian Crăciun vineri seara, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani în cadrul evenimentului „CUVINTE DE IUBIRE. ÎNTRE LEGE ȘI PASIUNE”, o conferință culturală și juridică în același timp despre iubire, căsătorie, bărbat și femeie.

Conferința a fost organizată sub egida Platformei civice ÎMPREUNĂ, cea mai mare și profundă formă – apolitică – de unitate a societății civile din România, compusă din sute de organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată în istoria recentă a țării într-un număr atât de copleșitor.

Platforma civică ÎMPREUNĂ dovedește fără putință de tăgadă că România are o societate civilă care susține valorile identitare ale poporului său. În contextul frământărilor din ultimii ani generate de încercări din ce în ce mai agresive de a schimba sensuri și înțelesuri până acum firești, o parte foarte largă a societății civile, moral conservatoare în esența sa, a găsit de cuviință să vină împreună pentru apărarea dreptului la opinie, libera exprimare a acesteia, libertatea de gândire, libertatea credinței religioase și la apărarea demnităţii persoanelor care susțin valorile fundamentale ale civilizației românești, precum cele legate de familie și căsătorie ori celelalte valori ale civilizaţiei europene creştine.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account