SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului Preşedinte al României
Klaus Werner Iohannis

Domnului Prim-ministru al României
Mihai Tudose

Domnului Preşedinte al Camerei Deputaţilor
Liviu Dragnea

Domnului Preşedinte al Senatului
Călin Popescu Tăriceanu

Platforma civică ÎMPREUNĂ – cea mai largă  și profundă  formă de unitate a societății civile din România compusă din peste 1000 de ong-uri și intelectuali din tot spațiul românesc – vă scrie în numele solidarităţii cu familia dr. Camelia Smicală care trece de doi ani prin drama sfâșietoare a despărțirii copiilor de mama lor.

Scrisoarea noastră are ca scop solicitarea către dumneavoastră de a transmite un puternic mesaj de solidaritate și sprijin mult încercatei familii.

Vă solicităm aceasta întrucât societatea civilă românească – dar, în mod similar, niciuna din instituțiile înalte cărora ne adresăm prin prezenta scrisoare – nu poate rămâne nepăsătoare la suferințele conaționalilor săi aflați departe de țară, în speță doi copii nevinovați și o mamă disperată.

Faptul că această tortură sufletească neîntreruptă se petrece în zilele noastre, într-o țară care este dată drept model de civilizație vestică, Finlanda, pare neverosimil: în vara lui 2016, doi copii minori sunt smulși de lângă mama lor care este țintuită la pământ de doi agenți de la protecția copilului și duși la două centre SEPARATE de plasament. Motivul? Se pare că mama, doctor Camelia Smicală, îi iubea „prea mult” pe Mihai și Maria!

Răpirea micuților și rănirea mamei disperate care încerca să-și apere copiii de agenți, au fost urmate de: refuzul inițial al autorităților de a-i ține împreună pe copii, acordarea orelor de vizită mamei în intervale imposibile, adică în timpul orelor de lucru, condamnarea mamei la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ofensa adusă autorităților finlandeze care veniseră să îi ia copiii, târârea în procese interminabile a mamei și scoaterea casei ei la mezat, pe motiv că a rănit unul dintre agenții care i-au rupt două coaste și răpit copiii, refuzul autorităților de a-i incredința pe copii rudelor de sânge, încercarea constantă de blocare a accesului autorităților române și diplomaților la copii sau în sălile de judecată unde se desfășurau procesele, iar lista continuă.

Toate acestea au fost și sunt în continuare practicate în numele „interesului suprem al copilului”! Probabil că tot în numele acestui interes au fost încălcate flagrant și Convenția ONU privind Drepturile Copilului și Declarația Universală a Drepturilor Omului, prin separarea copiilor de mamă Împotriva voinței acestora, prin neacordarea dreptului copiilor de a întreține relații personale și contacte directe cu mama lor, sau prin nerespectarea intimității lor – toate întrevederile copiilor cu mama fiind îngăduite numai sub strictă supraveghere.

Platforma Civică ÎMPREUNĂ dezaprobă în termenii cei mai duri atitudinea ostilă manifestată de autoritățile finlandeze împotriva cetățenilor români doctor Camelia Smicală, Mihai si Maria Smicală, cheamă la solidaritate şi acţiune concretă toate organizațiile guvernamentale şi nonguvernamentale  îndrituite să apere drepturile cetățenilor, să se mobilizeze și să acționeze imediat în sprijinul celor trei și nu în ultimul rând, face apel la Președintele țării – Klaus Werner Iohannis, la Primul Ministru – Mihai Tudose, la preşedintele Camerei Deputaţilor şi la preşedintele Senatului României să intervină personal şi instituţional pentru soluționarea imediată a situației dramatice și fără precedent în care se află familia Smicală.

România este peste tot unde cetăţenii României se află şi au nevoie de apărarea drepturilor şi demnităţii lor. Familia dr. Camelia Smicală are nevoie de întreaga noastră atenţie, de întregul nostru sprijin şi de rugăciunile noastre pentru reunirea lor cât mai curând. Dumnezeu să-i ocrotească!

Platforma civică ÎMPREUNĂ

Mihai Gheorghiu
dr. Pavel Chirilă
av. Ana – Corina Săcrieru
av. Buzgar Adriana – Lucia
av. Fusaru Oana Monica
av. Laura Bercu
av. Marian Puiu
av. Gheorghe Beleiu
dr. Mihaela Mihordea
conf. dr. Lavinia Popp
dr. Raluca Olariu
dr. Valeriu Gavrilovici
dr. Taban Laurențiu

http://platforma-impreuna.ro/
https://www.facebook.com/PlatformaImpreuna/

 

6 Comentarii
 1. Becheci Stela 3 ani în urmă

  Doresc din toata inima, ca bunul Dumnezeu sa intervina la inima celor care se pot implica in aceasta problema care nu mai sufera amanare.Bine este sa fim oameni si cu mintea si cu inima,pentru ca orice fapta va fi rasplatita de Dumnezeu,daca chiar ne numim cu adevarat crestini. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 2. Marius Florentin Stodinetchi 2 ani în urmă

  Au trecut deja câțiva ani de la această lăudabilă inițiativă a dumneavoastră și încă nu s-a întâmplat nimic.
  Teama sau autismul autoritatilor române, a celor aleși de noi și a celor numiți să ne apere și să ne reprezinte, a făcut ca această dramă să continue și stim ca fiecare zi petrecută de acei copiii în lagărele finlandeze, îi va afecta din ce in ce mai mult si îi vor marca pe viață.
  Nu stiu care sunt instrumentele prin care noi ca cetățeni îi putem obliga pe acești indivizi care sunt angajați de poporul român exact pentru asta, să treacă la acțiune.
  Rugămințile se pare ca nu fac parte din aceste instrumente.
  Pe empatia și conștiința lor nu ne putem baza.
  Din cate știu, doamna dr Camelia a încercat tot ce era legal și omenește posibil să îndrepte această situație.
  Ar mai fi o șansă, o autoritate globală la care putem apela : Comitetul ONU pentru Apărarea Drepturilor Copiilor.
  Am rugămintea la dumneavoastră, la toți cei care ați semnat această scrisoare, să actualizăm informațiile la zi, au trecut trei ani de atunci, să o traducem și să o trimitem către acest Comitet, la Uniunea Europeană, la marile trusturi de presă din lume, ambasade, la Crucea Roșie Internațională și oriunde credeți că am putea găsi înțelegere și la oricine ar putea pune o cât de mică pe autoritățile finlandeze și române.
  În paralel sunt sigur că o petiție online ar aduna câteva milioane de semnături, vom obține sigur semnăturile celor care au semnat și votat la Referendumul pentru Familie, iar aceasta ar da o mare putere acestei cereri de a elibera acei copii.
  Sunt sigur că avem șanse să reușim această frumoasă familie și să îi aducem pe toți cu bine acasă.
  Va fi o victorie a celor carè am rămas români, a celor care încă mai iubim și mai avem credință în bine,în Dumnezeu si in oameni.
  Va multumesc !
  Cu stima,
  Marius Florentin Stodinetchi

 3. Lucian Badica 2 ani în urmă

  Este incredibil ca in 21st century asa ceva se poate intimpla. Am vazut imagini cind copii au fost luati si maltratati cu forta. Acesti copii au psihologic repercursiuni pe viata si post traumatic stress syndrome. Ceea ce eu am vazut in US o numim “Assalt on a child “ si se pedeseste cu inchisoare.
  Similar video am vazut in America cu doamna procuroare din Romania.
  Absolute guvernul roman trebuia sa intervina de mult. De asemenea vatamarea corporala cauzata de Camelia unui agent ( referitor la Fx ribs ) as putea spune “Give me a break”, adica nu cred ca Camelia este asa de puternica ( era singura cind incidentul sa intimpla ) ca sa ii rupa coastele agentului.
  Lucrez de 35 de ani la Salvare in Los Angels ( acum sint Director) si am studiat la UCLA in Los Angeles medicina de urgenta si trauma . As dori si Eu sa stiu Mechanism of injury , pe care Camelia ia provocat acelui individ . Daca Camelia este asa de puternica st trebui s-o angajem ca Body Guard ( am glumit).
  Domnilor din Guvernul Roman daca acest caz at fi avut un American involve Guvernul US was implicat si resolvat de mult.
  Avem aici trei personae traumatizate psihic ( chiar daca Camelia este Dr nu are imunitate cind asa ceva se intimpla cu copii ei , Devi ea sufera) pentru nici un motiv . Eu am aratat video cind copii au fost luati unei echipe de Assesment, Intervention and treatment in US si au fost socati ( Eu nu sint psyhologist dar ei sint si au Licence to practice in US .
  Noi ii chemam cind avem cazuri unde avem nevoie the expertiza lor .
  Domnule Iohanis si team dumneavastra din Guvernul Roman fiti draguti si interveniti immediat pentru ca este inadmissible ca in peste 3 ani de chin nimeni nu a ajutat acesti copii( put them first) si mama lor .
  Va multumest.
  PS: nu o cunosc pe Camelia dar dupa ce vezi vedeo ramai impresionat. Si eu am un baiat si o fata ( sint mai mari decit copii lui Camelia) si ma bucur ca ii am linga mine). Acum sint in Romania dupa 36 de ani ( fetita mea de 18 ani a vrut sa viziteze Romania de mult ) .
  Cu respect , Dumnezeu sa ne Binecuvinteze si sa ne ajute pe toti.
  Dumnezeu sa daruiasca lui Camelia ingerasii ei si sa se bucure impreuna de o viata minunata , credinta si fericire

 4. Bacosca Antoanela Iustina 2 ani în urmă

  Subscriu. Dumnezeu sa -i ajute !
  Bacosca Antoanela Iustina
  Psiholog clinician principal

 5. Nina 2 ani în urmă

  Fara implicarea guvernului, protecției copilului, a celor care răspund de drepturile cetateanului român, direct a presedintelui, nu se poate face nimic. Curaj copii, curaj mamă greu incercata de soartă. Dumnezeu să vă ajute, numai el poate, autoritățile române sint mute, si sufre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account