Doamnei Viorica Dăncilă,
Prim – Ministrul României

Stimată Doamnă Prim – Ministru,

Vă semnalăm o situatie de o gravitate extremă: în ultimul timp, întreaga zonă a Moldovei a fost răvășită și a reacționat prin zeci de ong-uri, prin articole de presă, prin campanii adresate Inspectoratelor Școlare Județene și Direcțiilor Județene de Tineret și Sport față de agresiunea fără precedent a propagandei ideologiei de gen în activitățile educaționale cu adolescenți.

Copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen?

La o vârstă fragedă, ei trebuie să fie învățați că pot alege orice gen doresc?

Sau ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioadă de creștere și dezvoltare, așa cum prevăd toate dispozițiile legale edictate în apărarea drepturilor copilului?

Din Suceava și până în Vrancea, zeci de ong-uri și mii de părinti s-au sesizat cu privire la agenda care pare a se aplica adolescenților români, în mod constant de la începutul anului.

În semn de solidaritate, părinții din întreaga țară s-au constituit în grupuri de acțiune pentru apărarea drepturilor părinților și copiilor împotriva acestei agresiuni fără precedent.

Prin astfel de evenimente, copiii și părinții din România sunt puși în fața unei realități juridice noi impuse prin activități educaționale care au drept obiectiv implementarea ideologiei de gen. Această nouă realitate juridică este fundamentată pe conceptele “egalitate de gen”, “roluri de gen”, “stereotipii de gen”, concepte astfel normativizate, prin care ideologia de gen a devenit normă juridică în România.

Aceste noțiuni au început deja să fie implementate în viețile copiilor noștri prin evenimente ca cel din București, 19 ianuarie 2018 (când peste 100 de liceeni au fost duși pe bază de liste la un film cu conținut pornografic homosexual și cu explicații date de reprezentanții unui ong de activism lgbt), din Vrancea, 24 februarie 2018 (când liceenii au învățat de la o persoană transgender că identitatea de gen și orientarea sexuală se pot combina în orice fel posibil) ori din această vară prin tabere organizate pentru însușirea de către adolescenți a ideologiei de gen.

Din cuprinsul activităților educaționale desfășurate deja, părintii români au înțeles exact ceea ce a învățat un copil dintr-o astfel de activitate, respectiv cât este de dezirabil să aibă o altă orientare sexuală și cât de ușor își poate singur alege, în orice moment, genul.

Doamnă Prim – Ministru, demnitatea oricărei persoane este corolarul tuturor drepturilor omului, indiferent de sexul și orientarea ei sexuală, dar aceasta nu înseamnă că toți copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen, ci că ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioada de creștere și dezvoltare. Demnitatea și drepturile unei minorități sexuale sunt indiscutabil respectate prin legislația noastră și prin felul tolerant al poporului român, însă este o evidență faptul că propaganda ideologiei de gen a ajuns deja prea departe, dacă a stârnit revolta a mii de părinți care denunță încălcarea gravă – prin astfel de activități – a interesului superior al copilului și a dreptului constituțional al părinților care, potrivit articolului 29 alineat 6 din Constituţia României, au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat şi de articolul 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care consacră dreptul părinţilor de a asigura educarea şi instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice şi pedagogice.

Platforma civică ÎMPREUNĂ este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un număr atât de mare în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

În această calitate, vă rugăm să vegheați la respectarea drepturilor constituționale a căror încălcare generează conflicte ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Mihai Gheorghiu
Platforma civică ÎMPREUNĂ

13 Comentarii
 1. Ungureanu 4 ani în urmă

  Rusine mare. Își bat joc de copii nostri, de strămoșii noștri si de tot ce este ordotox. Suntem o țară ortodoxă, diferența trebuie facuta de la vârful țării. Rusine noua ortodocșilor ce președinte am ales. De aceea ne pedepsește Bunul Dumnezeu.

 2. Ovidiu Nichitean 4 ani în urmă

  Daca parlamentul Romaniei, pana acum au vandut toata averea Romaniei, acum vor sa vanda si sufletul copiilor nostri pacatului si diavolului. Romani, hai sa nu stam cu mainile in san si sa-i lasam sa ne faca robi pacatului si strainilor.

 3. Cristina Iliescu 4 ani în urmă

  Sunt alături de dumneavoastră și împărtășesc convingerile dumneavoastră. Sunt bucuroasa ca societatea civila a reacționat. Am crezut ca în România nu mai exista. Ma întreb cum au putut Inspectoratele Școlare Județene sa aprobe asemenea tabere de stricare a tineretului. Ce li s-a promis în schimb? Mi-aș dori ca guvernanții, în speță, premierul sa aibă o reacție prompta și categorica. Ambasada USA la București sa aibă grija de tinerii americani și nu de ai NOȘTRI.FELICITARI PENTRU INITIATIVA!

 4. Cristina Iliescu 4 ani în urmă

  Sunt alături de dumneavoastră și împărtășesc convingerile dumneavoastră. Sunt bucuroasa ca societatea civila a reacționat. Am crezut ca în România nu mai exista. Ma întreb cum au putut Inspectoratele Școlare Județene sa aprobe asemenea tabere de stricare a tineretului. Ce li s-a promis în schimb? Mi-aș dori ca guvernanții, în speță, premierul sa aibă o reacție prompta și categorica. FELICITARI PENTRU INITIATIVA!

 5. Claudia 4 ani în urmă

  Genul unui copil este format în burta mamei sale!
  Nu susțin implementarea unei noi ideologii în mentalitatea copiilor cu privire la schimbarea genului..,si nu susțin căsătorie homosexuala nici educare copiilor de fapt spălarea creierelor lor.
  Dumnezeu nu asa a creat familia și nici educația copiilor. Este o nebunie sa ascultam de Europa cu aceste abominatii!
  Cândva străbunii noștri se lupta pentru demnitate umana și de partea lui Dumnezeu!
  Stop anormalitatii!

 6. Buhnila Veronica 4 ani în urmă

  Nu lasati sa distruga viitorul neamului.

 7. Dincă Ioana 4 ani în urmă

  Este legală o asemenea acțiune impusă copiilor? Nu a dat nimeni în judecată!

 8. porumbel 4 ani în urmă

  sunt atât de mulți copii născuți in familii monoparentale dupa 90 si înainte de care nu s a ocupat nimeni sau copii ramasi singuri acasa iar noi ne ocupam de minorități sexuale Ca de obicei țara arde baba se piaptănă

 9. Grigore Liliana Cecilia 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu intregul continut al acestei scrisori. Felicitari celor care au depus efort si timp pentru acest demers. Sper ca oamenii vor reactiona si vom putea stopa aceasta incercare, oribila , de distorsionare a normalitatii.

 10. M. Banfi 4 ani în urmă

  Ma alatur demersului Dumneavoasta si il sustin fara rezerve.

 11. adriana 4 ani în urmă

  Cu mintea si cu sufletul sunt alaturi de voi, multumim ca luptati pt o educatie reala in Romania !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account