Doamnei Viorica Dăncilă
Prim–ministrul României

24 octombrie 2018

Stimată doamnă Prim-ministru,

Referendumul a adus la vot peste 3,5 milioane de cetăţeni români care şi-au exprimat voinţa pentru ocrotirea constituţională a definirii căsătoriei între un bărbat  şi o femeie, definire care presupune implicit opoziţia la ideologia de gen care asaltează astăzi întreaga societate românească, în principal sistemul de educaţie.  Ignorarea acestor milioane de români și a valorilor în care ei cred înseamnă  generarea unui cadru conflictual ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Copiii României nu  trebuie educați conform ideologiei de gen.

Ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioadă de creștere și dezvoltare, așa cum prevăd toate dispozițiile legale edictate în apărarea drepturilor copilului.

Sute de ong-uri și zeci de mii de părinti se împotrivesc deja acestei agende ideologice care se aplică copiilor români  în mod constant de la începutul anului.

În semn de solidaritate, părinții din întreaga țară s-au constituit în grupuri de acțiune pentru apărarea drepturilor părinților și copiilor împotriva acestei agresiuni fără precedent.

Prin astfel de cursuri,  manuale şi evenimente, copiii și părinții din România sunt puși în fața unei realități juridice noi, impuse prin activități educaționale care au drept obiectiv operaţionalizarea ideologiei de gen la clasă. Această nouă realitate juridică este fundamentată pe conceptele „egalitate de gen”, „roluri de gen”, „stereotipii de gen”, concepte astfel normativizate, prin care ideologia de gen a devenit normă juridică şi pedagogică în România.

Din cuprinsul activităților educaționale desfășurate deja, părinţii români au înțeles exact ceea ce a învățat un copil dintr-o astfel de activitate, respectiv cât este de dezirabil să aibă o altă orientare sexuală şi cât de ușor își poate singur alege, în orice moment, genul.

Doamnă Prim–Ministru, demnitatea oricărei persoane este corolarul tuturor drepturilor omului, indiferent de sexul și orientarea ei sexuală, dar aceasta nu înseamnă că toți copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen, ci că ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioada de creștere și dezvoltare. Demnitatea și drepturile unei minorități sexuale sunt indiscutabil respectate prin legislația noastră și prin felul tolerant al poporului român, însă este o evidență faptul că propaganda ideologiei de gen a ajuns deja prea departe, dacă a stârnit revolta a mii de părinți care denunță încălcarea gravă – prin astfel de activități – a interesului superior al copilului și a dreptului constituțional al părinților care, potrivit articolului 29 alineat 6 din Constituţia României, au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat şi de articolul 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care consacră dreptul părinţilor de a asigura educarea şi instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice şi pedagogice.

Platforma civică ÎMPREUNĂ este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un număr atât de mare în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

În această calitate, vă rugăm, din nou, să vegheați la respectarea drepturilor constituționale a căror încălcare generează conflicte ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Mihai Gheorghiu
Platforma civică ÎMPREUNĂ

 

59 Comentarii
 1. Ligia Urcan 4 ani în urmă

  Subscriu acestei scrisori! Nu lasati ca aceasta schimbare rea si fara rost sa aiba loc in Romania! Haideti sa fim oameni demni si curajosi!!

 2. Florin Albisoru 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu scrisoarea deschisă către ministrul Viorica Dancila.

 3. Piticar Gruie 4 ani în urmă

  Ideologia de gen este cea mai hidoasa și oribila forma de pervertire a conștiinței umane, mai rea decât ideologia marxist-leninista, mai cumplita decat reeducarea de la Pitești fiindcă ucide sufletul unor copii nevinovați în numele democratiei. Este o incercare satanica de a schimba ordinea lăsată de Dumnezeu în lume.

 4. Burbulea Nicoleta 4 ani în urmă

  Subscriu!!!! Nu as vrea sa ajungem timpurile in care fiului meu sa ii fie rusine ca provine dintr-o familie traditionala, ca are mama si tata…

  • Anca Stoian 4 ani în urmă

   In felul acesta vom ajunge intr-o lume in care nu vor fi copii!

 5. Manoilă Vasile 4 ani în urmă

  Sunt întru totul de acord cu demersul dumneavoastră și îl susțin.

 6. Albu Tobie Isac 4 ani în urmă

  Vā rog citiți această scrisoare xși luați urgent măsuri !

 7. Ionel Raileanu 4 ani în urmă

  Cine si ce va oprește să demarati construcția unui partid conservator tradițional care sa apere toate aceste valori ale familiei creștine și să poată avea ca votanți o parte macar din cei ce am votat la referendum?! Dacă UDMR-ul este mereu cooptat la guvernare sau are un cuvânt de spus, noi de ce să nu avem reprezentanți în parlament pentru a ne apăra valorile? Aveti o ocazie mare acum si e nevoie de ceva nou, altfel ong-urile sorosiste ne vor încălca constituția si valorile, stabilnd tot ce vor vrea.

  • Corina D 4 ani în urmă

   Dezbina si cucereste… nu ne ajuta sa o luam de la capat cand deja suntem in mijlocul furtunii. Acum depindem de guvern cat constientizeaza.

 8. Baciu Florentin 4 ani în urmă

  Fiecare parinte are dreptul de a-si educa proprii copii asa cum crede el mai bine. Fiecare parinte are dreptul de a fi informat daca in scoli vor exista astfel de programe cu dreptul de a alege ce este mai bine pentru copilul sau, respectiv de a participa sau nu la astfel de indoctrinari.

 9. Teodora Mindru 4 ani în urmă

  Ma raliez intrutotul continutului scrisorii, sustin toate argumentele in favoarea inlaturarii indoctrinarii copiilor in ideologia de gen, avand in vedere consecintele daunatoare ale acesteia asupra formarii personalitatii echilibrate a copiilor si adolescentilor! Nimeni nu are dreptul sa le fure copiilor nostri inocenta copilariei si sa-i sexualizeze la varste atat de fragede!

  • Pavel Bacila 4 ani în urmă

   Sant de acord cu scrisoarea deschisă adresată primului ministru al României.

 10. Anca M 4 ani în urmă

  Va multumim din suflet pentru acest demers. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca dragostea si steadania dea veghea asupra viitorului copiilor nostri;)

 11. Andrei Popescu 4 ani în urmă

  Felicitari pentru initiativa !

 12. Liviu Ionescu 4 ani în urmă

  Felicitări pentru conținutul scrisorii. Vă sprijinim! Mulțumim.

 13. Dana 4 ani în urmă

  Eu susțin această mișcare. Vă pot promova gratuit pe grupul Părinte 100%, Profesor 100%. Sunt mamă și eu și îmi pasă de viitorul copilului meu!

 14. Dobre Steluta 4 ani în urmă

  Daca ei nu pot fi discriminati, noi, cei cel putin 3,5 mil. de romani, putem fi? Drepturile noastre cine trebuie sa le apere? Noi mai avem drepturi?

 15. Bacosca Antoanela Iustina 4 ani în urmă

  Nu ideologiei de gen in scolile din Romania! Vrem sa fim dascali , nu instructori porno !

  Iustina Antoanela Bacosca
  Psiholog clinician principal
  Profesor de sprijin Gr, I
  Piatra Neamt

 16. Ionita Elena 4 ani în urmă

  Imi pasa de viitorul copiilor mei. Suntem mai multi impotriva acestor schimbari in educatia copiilor decat cei care sunt pentru. Va sprijinim!

 17. Daniel 4 ani în urmă

  Subscriu ! Ideologia de gen nu are ce cauta intr.o tara crestina!

 18. Dancea Gabriela Aurelia 4 ani în urmă

  Doamna prim-ministru a României, dumneavoastră personal v-ar fi plăcut, ca si copil, sa fiți educată în spiritul ideologiei de gen??
  Vă rog să luați atitudine și să nu permiteți inserarea ideologiei de gen sub nicio formă în educația copiilor.!!!

 19. Angela 4 ani în urmă

  Subscriu fara rezerve. Este cel mai mare rau pe termen lung ce poate sa afecteze ireversibil viitorul acestui popor.

 20. Corina D 4 ani în urmă

  Am avut sansa ca viata sa ma duca prin medii si situatii diverse si am trait multe pina la 40 de ani. Va rog foarte serios si responsabil nu va jucati cu vietile majoritatii copiilor si nu tratati situatiile exceptionale ca o regula. Protejati cat se poate aceasta tara si generatiile viitoare va v-or aprecia mai mult decat cei de acum pentru ca suntem prea aproape ca sa vedem clar dar in 10 ani v-om intelege mai bine. O ROMANIE (romanii) FRUMOASA, SANATOASA SI PUTERNICA FIZIC SI PSIHIC!

 21. Iulia 4 ani în urmă

  Subscriu pentru a apara copii Romaniei si a mentine educarea tinerei generatii in limitele normalului si al bunului simt!

 22. Cristina S. 4 ani în urmă

  Felicitari pentru initiativa! Cred ca este timpul, mai mult ca niciodata, sa ne unim si sa nu lasam sa ne fie acaparata identitatea, credinta, tara cu astfel de ideologii! Sa nu ajungem in minoritate nici ca si credinta, nici ca familie traditionala! Sper ca Dumnezeu sa ne ajute si sa nu permita infrangerea noastra!

  • Pintilei Ecaterina 4 ani în urmă

   Sustin initiativa celor care se opun implementarii acestei ideologii de gen.Ma opun cu fermitate cadrelor didacice care vor incerca sa predea aceasta teorie.Sustin normalitatea si traditia.

 23. Anghel Elena 4 ani în urmă

  Salutam aceasta decizie…chiar personal ma simt indignata profund de ce se preda copiiilor la orele de Psihologie clasa a X a.
  Am doi copiii, din nefericire sunt pusa in situatia de a raspunde la cateva intrebari pe care copiii mei mi le pun dupa aceste discutii i scoala, probleme pe care eu nu le-am avut in timpul studiilor mele.
  Nu stiu ce raspunsuri sa le dau…mai sunt si baieti..pur si simplu imi este rusine de intrebarile pe care mi le pun.
  Ma intreb un singur lucru…acei profesori care predau astfel de mizerii, au cumva constiinta, au frica de Dumnezeu?
  Eu nu sunt deacord ca copiii mei sa participe la astfel de discutii sau activitati cu tenta sexuala sau de gen.
  Respect tuturor celor ce au avut initiativa la aceasta scrisoare.

 24. Filipas 4 ani în urmă

  Susținem această scrisoare.

 25. Constantin Samson 4 ani în urmă

  Nu-mi vine sa cred ca stam la discutii despre asa ceva.
  Sa nu ingaduim ca anormalitatea sa fie considerata normalitate!
  Ideile acestea impotriva firii apartin homosexualilor si acelora care nu sunt homosexuali dar vor sa distruga natiunile.
  Sa nu fim orbi!
  – pe de o parte se doreste eliminarea religiei care ne invata sa iubim si sa fim buni unii cu altii, (calitati care tin de Sufletul nostru ) si pe de cealalta parte, se doreste promovarea ideologiei de gen ( inrobirea trupului prin fapte impotriva firii )
  Sa piara dintre noi gandurile acestea perverse!

 26. B.Sebastian 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu acest demers și subscriu.

 27. B.Sebastian 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu acest demers, subscriu celor scrise mai sus.

 28. Pintilei Ecaterina 4 ani în urmă

  Sustin initiativa celor care se opun implementarii acestei ideologii de gen.Ma opun cu fermitate cadrelor didacice care vor incerca sa predea aceasta teorie.Sustin normalitatea si traditia.

 29. Constantin 4 ani în urmă

  Nu înțeleg care e obiectivul acestei scrisori, sensibiliarea doamnei respective? Se mai strâng semnături?

 30. Ramona 4 ani în urmă

  Felicitări pentru initiativa! Susțin acest demers și subscriu celor prezentate în scrisoarea deschisă .
  Principiile, Viata, Credința în Adevăr nu se negociază.
  Am ajuns zilele profeție de Proorocul Isaia
  „Vai de cei ce zic și raului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; … „(5, 20 23)

 31. Lazar 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu acest demers, subscriu celor scrise mai sus.

 32. Stroe 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu acest demers, subscriu celor scrise mai sus.

 33. Maria 4 ani în urmă

  Sustin initiava si va multumesc pentru efortul sustinut !Dumnezeu sa va rasplateasca!

 34. daniela georgescu 4 ani în urmă

  Sustin initiativale voastre Domane ajuta!

 35. Silvia Çāndea 4 ani în urmă

  Aveti curajul sa spuneti fratilor musulmani aceste aberatii mizerabile cu care vreti sa dominati creierii nepotilor nostrii? Am votat citeva milioane caci nu vrem asemenea anomalii si cultura sodomita in tara noastra. Oricum Dnul Dumnezeu asculta rugaciunile noastre si va lupta insusi Domnul iar copiii pocaiti vor primi educatia in casa si vor fi lumina pentru ceilalti copii si eu am Credinta ca majoritatea va invinge minoritatea. Domnul Dumnezeu sa puna ulei la rotitele care nu angreneaza bine in creierii care nu mai functioneaza . Aleluia Doamne arata-ti Slava.

  • dobre virginia 3 ani în urmă

   Doamne ajuta!

 36. Sergiu Constantin Grigore 4 ani în urmă

  Sustin aceasta initiativa cu toata convingerea si nu admit o educatie si o societate bazata pe ideologia de gen.

 37. Estera 4 ani în urmă

  susțin scrisoarea deschisa către prim ministrul României .

 38. Cosmina Dusan 4 ani în urmă

  Subscriu!!!
  Si doamna ministru daca tot dorim sa ne aliniem UE de ce nu preluati modele ale sistemului de invatamant ca cel al Austriei sau al Estoniei???
  Inca functionam haotic fara productivitate fara comunicare fara democratie. Sistemul e invechit sunteti comozi si preluati doar ce va convine. Astept sa nu mai faca copilul meu scoala dupa scoala pt a i se explica ce se preda la clasa.Astept ca stiinte ca fizica ,chimia biologia, sa se faca prin demonstratii practice nu toceala de formule. Astept o notare precisa pe criterii bine stabilite nu note date anapoda si cum au chef profesorii. Astept premierea la final de an a tuturor copiilor si nu doar pt note ci si pt voluntariat ,initiative , altruism. Nici un ministru capabil pana in prezent si care sa faca ceva spre binele copiilor. Reduceti materia e absurda si non sens sa nu mai zic inutila . Nimic sa le foloseasca in viata. Obligati dirigintii sa socializeze sa faca excursii sa faca programe de informare in ce priveste consumul de droguri ,sex ,bautura!!!
  Hallo voi va scoliti copiii prin alte tari oare ce spune asta!!!
  Stop teme dupa scoala . E timpul liber de care trebuie sa se bucure copiii sa faca sport sa se recreeze ajunge 6-7 ore de scoala pe zi le rapiti copilaria ii transformati in adolescenti obezi, frustrati cu depresii , tarati . O generatie sacrificata care va paraseste . Pleaca din tara .
  Doamne cat mai trebuie sa mai scriem pe facebook sa ne bagati in seama ??
  Stiti cati copiii adolescenti si nu numai sunt cu depresie? Ati facut sondaje in scolile din tara sa vedeti cum le pare scoala copiilor dar ce pareri au despre predare si profesori? Ati vorbit cu parintii? Cate scoli fac intalniri macar odata pe an la fiecare clasa cu parintii si profesorii?
  Nu va pasa de ce cred copiii sau parintii asta e tristul adevar.
  Sa traiti bine dumneavoastra ca noi parintii avem batalii de dat cu sistemul, cu depresiile copiilor si cu zidurile care se ridica in fata noastra !!!
  De parca asta e prioritate. Transgenderii. Luati exemplul lui Trump caruia i s-a urat de atata amestecat in oala cu genuri si pune piciorul in prag.

 39. Teo 4 ani în urmă

  Foarte buna ideea de a forma un partid care sa apere valorile traditionale. Pacat ca inca nu exista un astfel de partid. Am fost de fiecare data la vot in speranta ca cei alesi isi vor face datoria fata de tara precum conducatorii de odinioara. Si mereu se dovedea ca nu mi-am spus sperantele in cine trebuia ( si din pacate imi dau seama ca pe oricine am fi ales noi ca popor, oricum am fi avut sperantele spulberate dupa terminarea mandatului celor alesi …. ce e mai important pentru un popor decat sa investesti in educatie, mai ales cea spirituala .. si cat s-a investit pana acum ? .. cu siguranta sunt si alte domenii (sanatate, aparare etc care trebuie constant dezvoltate dar educatia sanatoasa e cea mai importanta pentru ca de acolo deriva totul .. pe scurt Binele sau Raul ). Acum chiar ma intreb ce rost are sa mai merg la vot ( nu ma refer la situatii precum referendumul .. in astfel de situatii mereu voi merge .. ma refer strict la alegerea politicienilor ). E trist ca in tara aceasta sunt multi oameni valorosi dar fara prea multa putere (si asta cred ca e in primul rand urmarea faptului ca oamenii buni lupta izolat si nu se grupeaza .. cum ar fi spre exemplu in cadrul unui partid ) .. si se pare ca doar daca ai putere poti schimba cu adevarat ceva. Am citit ( nu cu mult timp in urma ) cum intr-o zona din Germania ( in Bavaria daca imi aduc bine aminte ) partidul aflat la putere s-a opus categoric celor care doreau eliminarea Sf Cruci din institutii ( in fond, mai profund, din viata oamenilor ) si astfel Sf Cruce a ramas in continuare in institutii. Si m-am gandit atunci .. totusi se poate … undeva in lumea aceasta exista cel putin un partid aflat la putere care apara Binele nu Raul . De ce nu am avea si noi un astfel de partid .. as merge cu drag si speranta la vot. A trecut prea mult timp de cand nu mai avem conducatori ca odinioara .. chiar mi-as dori un partid crestin .. sunt sigur ca l-am sustine foarte multi dintre noi …. va rog sa va ganditi la aceasta si Domnul sa ne ajute ca popor iar pe dumneavoastra sa aparati valorile crestine cum puteti mai bine !

 40. BARAGHIN ALINA 4 ani în urmă

  Sunt de-acord si sustin aceasta initiativa.

 41. Dobrogeanu Maria 4 ani în urmă

  Subscriu acestui demers si ma opun introducerii ideologiei de gen în scoala!

 42. Pop Lucian 4 ani în urmă

  Si eu sunt de acord

 43. Ionescu Adriana Stefania 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu actiunea dvs, sunteti minunati ca de obicei. Astept ca d-na prim ministru sa-si faca datoria de femeie crestina si sa stopeze educatia copiilor privind ideologia de gen (care deja a inceput in unele locuri).

 44. Diana 4 ani în urmă

  Susțin scrisoarea deschisa către prim ministrul României .

 45. Tudorache Gabriela 4 ani în urmă

  Felicitari, sunt intru totul de acord cu scrisoarea aceasta!Copiii nostri nu sunt cobaii politicienilor!

  • Aurelian Tamba 4 ani în urmă

   Bunul Dumnezeu să binecuvânteze inițiativa. Era nevoie de mult timp sa ființeze așa ceva. Poate așa a trebuit, sa suferim o înfrângere ca sa ne trezim din letargie. Cu tot sufletul și trupul sunt alături de voi. Mă bucur să pun umărul și să fiu de folos. Doamne ajuta !

 46. Ungureanu Camelia 4 ani în urmă

  Buna ziua!

  Ma poate indruma cine va va rog ce trebuie sa fac cu semnaturile pe care le-am strans in urma initativei platformei civice Ïmpreuna”,de la oamenii care sunt impotriva orelor de educatie sexuale cu influente de gen (gay/lgbt) ” pentru a fi depuse la Min.Educatiei? Mai sunt persoane care au strans semnaturi? Am incercat sa iau legatura cu cineva de la platforma civica, insa nu am primit nici in raspuns, iar la adresa sediuluiMatei Basarab 46, nu am gasit pe nimeni,
  Va rog sa ma ajutati, pentru ca am strans 130 semnaturi si vreau sa fiu sigura ca ajung pe maini bune.
  Multumesc frumos!

 47. Ungureanu Camelia 4 ani în urmă

  Buna ziua,

  Am strans 130 semnaturi din partea oamenilor care sunt impotriva orelor de educatie sexuala cu influente de gen (gay/lgbt), in urma initiativei platformei civice „Impreuna” pentru a fi depuse la Min.Educatiei , insa nu reusesc sa contactez pe nimeni pentru a ma asigura ca semnaturile vor ajunge pe maini bune. Inclusiv la adresa sediului din Matei Basarab 46 nu am gasit pe nimeni. Mai este cineva in situatia mea? Va rog sa indrumati daca aveti informatii legate de aceasta actiune si cum trebuie sa procedez mai departe .

  Multumesc frumos!

 48. Camelia Ungureanu 4 ani în urmă

  Important e sa si duca si la ceva concret aceasta initiativa. Am inteles ca deja se pregatesc cadre didactice pentru orele de educatie sexuala, iar ”dusmanul ” sta la usa. Va rog sa ne informati clar daca se mai strang semnaturi , la ce adresa se pot trimite si daca se mai face ceva in acest sens. Nu de alta, dar ma gandesc sa nu ajunga sa fie prea tarziu.. Doamne Ajuta!

 49. Burcea Iuliana 4 ani în urmă

  Sustin continutul scrisorii !Sunt impotriva indoctrinarii copiilor mei cu elemente ale ideologiei de gen!

 50. Zlati Monica Laura 4 ani în urmă

  Sunt de acord cu acest demers, subscriu celor scrise mai sus.

 51. alina luca 3 ani în urmă

  Sunt de acord cu aceasta initiativa! NU ideologiei de gen!

 52. dobre virginia 3 ani în urmă

  Corect!!! Subscriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account