În zilele de 16-17 noiembrie a.c, a avut loc la Sibiu Conferinţa Naţonală anuală a comunităților locale ce compun Platforma Civică ÎMPREUNĂ, platformă civică apolitică, apărătoare a valorilor creștine consacrate juridic, constituită în 7 iulie 2017 și lansată oficial în 15 septembrie 2017, la București.

Imediat după Referendum, societatea a fost pusă în fața unui atac împotriva creștinilor și chiar a ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române prin presiunea unor plângeri abuziv formulate la CNCD, dar și în fața unui asalt fără precedent al ideologiei de gen în educație. În acest sens, se observă că, dacă în vara anului 2018 s-a dorit introducerea Strategiei naționale pentru educație parentală, post-Referendum profesorii sunt cei vizați de reeducarea ideologică, iar copiii și adolescenții sunt puși în fața unor activități școlare sau extrașcolare, dar legate de instituțiile de învățământ, cu același scop al reeducării în spiritul ideologiei de gen.

Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ – compusă în prezent din 490 de ONG-uri de pe teritoriul întregii Românii și din mii de intelectuali din toate județele țării – a fost implicată în mod activ în tot cursul anului, în sensul apărării copiilor și părinților în fața acestui asalt ideologic. S-au făcut în acest sens notificări juridice, demersuri civice și scrisori deschise cu privire la evenimentul din 19 ianuarie din București, evenimentul din 24 februarie din Vrancea, taberele de reeducare ideologică, precum și demersul cu caracter general de apărare a copiilor împotriva intruziunii ideologiei de gen și a drepturilor părinților de a-și crește copiii potrivit propriilor convingeri. În această perioadă de 17 luni de activitate, ÎMPREUNĂ a realizat așadar o întreagă serie de demersuri naționale și internaționale, cu un efect relevant asupra problematicii vizate.

Pentru că această implicare s-a născut organic de la nivelul comunităților locale din toate județele țării prin sutele de ong-uri și miile de voluntari ce compun această platforma creștină, a fost organizată Conferinţa Naţonală a Platformei Civice ÎMPREUNĂ, la Sibiu, în zilele de 16-17 noiembrie a.c., pentru discutarea agendei naţionale a comunităților locale ce compun Platforma ÎMPREUNĂ, pentru a asigura  comunicarea internă dintre toate aceste comunităţi, în vederea dezvoltării mişcării civice – născute organic dinspre fiecare comunitate – de apărare a valorilor civilizaţiei creştine europene şi naţionale.

În acest context, Înaltpreasfinţia Sa, Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a fost invitatul de onoare al conferinţei publice a Platformei, cu titlul Împreună pentru România creştină. Platforma civică ÎMPREUNĂ a ales acest titlu considerând că este îndemnul pentru ceea ce trebuie să facem împreună după referendum, când libertatea de expresie şi de credinţă a creştinilor este din ce în ce mai cenzurată, mai pusă sub control, mai disputată ca libertate fundamentală în societatea românească.  ÎPS Mitropolit Laurențiu i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul Bisericii în acțiunile de apărare a valorilor românești și creștine în societatea actuală și a binecuvântat stăruința în această lucrare: “Vă binecuvântăm stăruința, osteneala, vă prețuim. Ați făcut-o în numele tuturor creștinilor”.

Președintele Platformei civice ÎMPREUNĂ, scriitorul Mihai Gheorghiu a declarat: „Ceea ce ne-am dorit, încă de acum 3 ani, a fost să oferim acestui popor posibilitatea de a-și apăra copiii, de a-și apăra viitorul, astfel încât, prin acest efort de solidaritate, de comuniune pornind din Biserică spre casele fiecăruia, spre mintea fiecăruia, să dăm această mărturie în Anul Centenarului Marii Uniri că suntem un popor care știm de unde venim, știm unde ne aflăm și știm către ce ne îndreptăm”, iar premisa de la care au pornit lucrările conferinței a fost expusă în introducere de către Ana – Corina Săcrieru: „Noi, creștinii, am ajuns să avem nevoie să aducem aminte societății în care și noi trăim, pe care și noi o formăm, în care și inimile noastre bat, în care și mințile noastre slujesc adevărului acestei țări, să aducem aminte acestei societăți că avem dreptul să ne apărăm valorile, că avem dreptul să ni le exprimăm, că avem dreptul să le transmitem mai departe copiilor noștri, că avem dreptul să ne creștem copiii, nu altfel decât așa cum spune Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, adică potrivit convingerilor noastre religioase, filosofice și pedagogice ”.

Conferinţa Naţională a comunităților locale ce compun Platforma Civică ÎMPREUNĂ a dovedit, o dată în plus, că România are o societate civilă creștină care susține valorile identitare ale poporului român în contextul valorilor europene.

FOTO

 

2 Comentarii
 1. Santa Daniela 3 ani în urmă

  Doamne ajuta!
  As dori sa iau contact cu dv in vederea strangeri de semnaturi IMPOTRIVA IDEOLOGIEI DE GEN cunosc persoane care ar dori sa semneze si sa ia parte la un astfel de demers dar nu au avut cunostiinta de el .
  Astept un raspuns !

 2. Santa Daniela 3 ani în urmă

  Buna ziua!
  Sunt total impotriva ideologiei de gen si introducerea educatiei sexuale in scoli, in prezent azi luni 18.02.2019 se discuta in parlament parteneriatele civile, legalizarea lor cred ca toata lumea ar trebui sa se opuna prin scrisori deschise catre senatori, parlamentari si inclusiv cartre partriarhie.
  In prezent Maramuresul, Clujul ,Salajul strang semnaturi impotriva ideologiei de gen pe care le vom trimite spre dv.Va rog din suflet sa imi transmiteti un raspuns va pot oferii atasat unui mail mai multe detalii.
  Exista cereri tip care se pot depune la secretariatele scolilor de catre fiecare parinte in parte in care se specifica clar ca parintii refuza educatia sexuala si explicatiile cu privire la ideologia de gen.

  Linkuri cu privire la parteneriatele civile
  https://stiripentruviata.ro/apel-catre-cei-92-nu-va-lasati-furat-votul-pentru-a-treia-oara-prin-legalizarea-parteneriatului-civil-fara-referendum/https://www.atitudini.com/2019/02/scrie-le-din-nou-parlamentarilor-ca-refuzi-parteneriatul-civil/
  https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L35&an_cls=2019
  https://senat.ro/legis/PDF/2019/19L035ca8.pdf

  Cerere tip impotriva ideologiei de gen.
  https://www.tomisthecat.ro/cerere-tip-a-parintelui-catre-scoala-sau-liceu-impotriva-expunerii-copilului-la-ideologia-de-gen/

  Cu respect ,
  Santa Daniela
  Psiholog clinician

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account