ROMÂNIA, APĂRĂ-ȚI COPIII !
campanie de obligare a autorităților să își apere cetățenii !
DE ATÂȚIA ANI CER REPATRIEREA !!!
ÎI AUZIȚI? ÎI ADUCEȚI ÎNAPOI ÎN ȚARĂ?
ORI ÎI LĂSAȚI CA PE ALEXANDRA?!

21.05.2016:
“Ma numesc Mihaela Camelia Jalaskoski(Smicala),am 44 de ani si sunt cetatean roman cu domiciliul in Finlanda.Am absolvit Facultatea de Medicina Gr.T.Popa din Iasi in anul 1996 si am devenit medic specialist medicina de urgenta in 1999.Am lucrat ca medic specialist la Spitalul Judetean Neamt,sectia UPU,din 1999 pana in 2005.
M-am mutat in Finlanda in anul 2005,impreuna cu fiica mea Andreea (atunci in varsta de 4 ani).

Începand din 2010 agresiunea s-a mutat la tribunal si serviciul de protectia copilului.Fostul meu sot nu a avut nici un venit timp de mai bine de 6 ani,nu a platit niciodata pensia alimentara,in schimb mi-a deschis zeci de procese la tribunal. El,neavand nici un venit ,statul finlandez i-a platit timp de 5 ani avocat din oficiu. Desi legea finlandeza prevede avocat din oficiu pentru copii,copiii mei nu au beneficiat de aceasta.Am platit peste 100.000 de euro timp de 3 ani . Din 2013 nu mi-am mai permis un avocat,asa ca am reprezentat singura copiii la procese. Avand in vedere agresiunea asupŕa copiilor ,precum si cea asura mea in fata copiilor,Mihai si Maria au refuzat sa-si vada tatal.
Am cerut psiholog pentru copii.Si aceasta mis-a refuzat. Am platit 3 ani de zile,multe mii de euro un psiholog pentru a vindeca trauma copiilor. Psihologul a dat declaratie la tribunal ,precum si epicriza scrisa,precum am fost brutalizati sadic ,atat eu cat si copiii.
Justitia finlandeza nu a tinut cont de agresiune,pe motiv ca fostul meu sot nu a fost condamnat. El nu a fost condamnat deoarece,in ciuda tuturor probelor ,politia inchis cazul.
Au avut loc intalniri sub supraveghere tata-copii.Copiii au refuzat in continuare sa ia contact cu tatal lor.La intalnirile sub supraveghere, tatal copiilor nu a incercat sa stabileasca nici o legatura emotionala cu acestia, ba din contra,i-a amenintat non stop.Asa ca in 2013 ,oficialii care organizau intalnirile sub supraveghere au refuzat sa le mai organizeze. Au dat o declaratie scrisa prin care mentioneaza aceasta,precum si faptul ca tatal copiilor a spus in repetate randuri ca*copiii trebuie obligati sa aiba incredere in el si singura metoda ar fi ca el(tatal)sa bage copiii cu capul sub apa ,pana implora mila*

Ca urmare a acestui act, justitia finlandeza a hotarat ca,copiii sa mearga fara supraveghere sa-si vada tatal,iar mie mi s-au dat 15.000 euro amenda pentru ca oficialii au refuzat sa mai faca intalnirile sub supraveghere.

In toti acesti ani,protectia copilului a fost de partea tatalui si a aparat interesele tatalui,in defavoarea copiilor.Au mintit in mod repetat in documentele lor si au refuzat sa le corecteze cand am adus dovezi scrise ale greselilor lor.

Alaturi de noi ,in ultimii 2 ani ,a luptat un profesor universitar de sociologie,cunoscuta in toata lumea. Ea a venit cu mine la intalnirile cu cei de la protectia copilului dar,desi aveam acum martor al minciunilor lor(multe intalniri fiind si inregistrate)abuzurile au continuat.
Copiii erau foarte bine,sanatosi,scoala mergea exceptional.In tot acest timp ,protectia copilului nu a tinut cont nici macar de parerea scolii,a cunoscutilor,a vecinilor,a psihologilor.Contar tuturor dovezilor ,au continuat sa apere interesele tatalui finlandez.

Pe 11.05.2015 mi-am facut mutatia legala ,impreuna cu copiii,in alt oras.Obtinusem o slujba mai buna,cu un salar dublu si speram sa scapam de socialul din Tampere.Am anuntat oficialitatile despre mutare si am cerut (conform legii finlandeze)tranferul tuturor actelor la noua resedinta.Am cerut si informarea tatalui copiilor despre aceasta(in urma violentelor familare avem adresa secreta si o singura autoritate din Finlanda poate da adresa noastra celorlalte oficialitati,inclusiv politiei).
In urma telefonului meu,protectia copilului a planuit ,impreuna cu fostul meu sot ,luarea copiilor din familie. Intr-un document al protectiei copilului este scris ca,tatal copiilor a stabilit cu sefa de la social luarea copiilor si ducerea lor intr-o unitate de plasament.
Pe 15.05.2015 tatal copiilor,obtine de la judecatoria din Tampere )in timp de 3 ore!!!!!!!)custodia totala a copiilor pe baza declaratiilor lui cum,ca as planui sa fug cu copiii in Romania.Hotararea a fost data fara proces,fara ca eu sa fiu ascultata si nici macar instiintata.
Incepand de pe 14.05 am inceput sa primesc mesaje de amenintare pe telefon te la cineva care se semna*executor judecatoresc*Nu am primit nici o hartie oficiala.Pe data de 15.05 m-am duś la politie cu mesajele de pe telefon.Nu am primit nici o lamurire despre ce era vorba.
In mesaje era scris ca executorul judercatoresc va veni pe 16.05 sa-mi ia copiii daca nu-i duc pe 15.05 la o anumita adresa. Neavand nici un document oficial si neantelegand despre ce este vorba,am chemat pe 16.05 2 familii prietene la noi.
Au venit la ora 12,00 3 executori judecatoresti si 2 reprezentante de la protectia copilului care au refuzat in continuare sa ne prezinte vre-un document oficial sau sa ne clarifice situatia. Au spus doar ca au venit sa-i duca pe Mihai si pe Maria sa se intalneasca cu tatal lor.Eu ,stiind legea finlandeza cum ca,copiii nu pot fi luati cu forta ,indiferent de orice hotarare judecatoreasca,am stat linistita ,ba chiar i-am invitat la o cafea. Am acceptat ,la fel de linistita ,ca cei de la protectia copilului sa mearga jos sa vorbeasca cu ei.Pana cand de jos s-au auzit tipetele copiilor :*Ajutor,ne omoara!*Normal ca am sarit si am mers sa vad ce se intampla. Cei trei executori judecatoresti ii agresau pe Mihai si pe Maria.Am sarit sa-i apar.Prima reactie a fost sa-i iau in brate si sa-i apar cu corpul meu .Asa mi-au fost rupte coastele.*Lupta *se vede pe video Andreea a sunat la politie.
La venirea politiei,executorii judecatoresti au inhatat copii,i-au urcat in masina socialului si au disparut.Abia dupa ce copiii au fost rapiti ,socialul a facut decizia de preluare a copiilor in plasament.
Cei cinci *calai *au fost ilegal la noi ,nici o hartie oficiala nu a existat.Hartia a fost facuta dupa ce copiii au fost rapiti.

Tatal copiilor nu are venituri ,nu are domiciliu ,dar a obtinut custodia mintind ca ,as vrea sa fug din Finlanda.Copiii nu au nici macar pasapoarte ,deoarece tatal lor ne-a interzis timp de 6 ani sa mergem macar in vizita in Romania.
Tatal copiilor a obtinut custodia dar a incredintat copiii unei case de copii.Copii foarte bine ingrijiti,fericiti ,au fost luati din familie si dusi intr-o casa de copii .
Copiii au fost incredintati tatalui, anul trecut ,pe data de 13.07.Pe data de 23.09.2015 au fost luati de urgenta de catre serviciile sociale ,deoarece erau in pericol major in casa tatalui.Au fost dusi din nou la o casa de copiii si pe data de 21.12.2015 au fost dati acasa,spre adoptie temporara.
Copiii au inceput sa isi revina incet dupa traumele suferite,scoala a spus ca totul incepe sa reinter in normal.In aprile 2016 acelasi judecator care mi/a luat custodia fara process ,impreuna cu protectia copilului ne/au obligat la un fel de Ancheta psihiatrica.Copiii au fost scosi de la scoala timp de aproape o luna,impotriva legii finlandeze ,conform careia scoala e obligatory.Am fost supusi la traume psihice in timpul asa zisei anchete.Ancheta a fost facuta in mare parte de catre 2 asistente medicale ,iar doctoral,care nu a vorbit niciodata cu copiii a dat verdictul>intre mine si copii ar exista o relatie prea stransa,fara sa se precizeze ce insemna prea stransa~ si asta ar fi dovada alienarii parentale.Alienarea parentala nu este aprobata ca diagnostic in Finlanda si nici de sistemu;l juridic.
Ca urmare,pe data de 16.05 2016,copiii au fost ridicati cu politia ,de la scoala si dusi ,Mihail in aceeasi casa de copii in care a fost anul trecut,iar Maria intr/o familie.Copiii au fost separati ,pentru ca Mihail ,in varsta de 10 ani este acuzat ca ar manipula-o pe Maria.

Am cerut in mod repetat ajutorul Ambasadei Romaniei la Helsinki dar ,inafara de dsustinere morala ,nu am primit nimic.Nu s-a rezolvat nici macar situatia certificatelor de nastere ale copiilor.
Ca urmare a repetatelor abuzuri ,incalcarilor grave ale drepturolor omului ,drepturilor copiilor ,precum si ale tratatului de la Istanbul,fiind si cetateni romani ,cerem ajutorul statrului roman si ale UE:

1. Cerem repatrierea urgenta a mea,Jalaskoski Camelia,a Andreei Mocanu ,Jalaskoski Mihail si Jalaskoski Maria ,ca urmare a incalcarii de catre Finlanda a Drepturilor Omului si Drepturilor Copiluli,tratate pe care Finlanda le-a semnat.Continuarea abuzurilor din partea oficialitatilor finlandeze va avea urmari ireparabile asupra cresterii si dezvoltarii copiilor ,precum si asupra sanatii noastre

2. Cerem ca institutiile Romaniei sa se implice la nivel European pentru respectarea Drepturilor Omului

3. Cerem ca Romania sa faca o plangere la CEDO ,pentru legea 39 din Tratatul Drepturilor Omului ,rezolvarea cazului in situatie de urgenta.Daca aceasta nu se va intampla ,copiilor li se vor provoca daune iremediabile.Cerem ca ,un avocet de drept international si drepturile omului ,sa fie ales de catre statul roman sa ne reprezinte.
Un avocat in Finlanda costa intre 30.000 -70.000 euro .Nu am acesti bani chiar daca mi-as vinde toate lucrurile.Tot ce am strans in timpul casatoriei ,mi-a fost furat de catre fostul sot(am primit drepturi doar pe hartie,bani nu am vazut un euro)si tot ce am muncit din 2010 incoace(inclusiv garzi)s-au dus in tribunale(peste 100.000 euro).

4. Cerem ca Romania ,prin institutiile sale ,sa ia atitudine in Parlamentul European ,pentru oprirea abuzurilor asupra copiilor in Tarile Nordice.In Finlanda ,peste 20000 de copii sunt luati din familii.

Cu respect,
Camelia Jalaskoski
21.05.2016”

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account