Platforma civică împreună

CINE SUNTEM

În contextul frământărilor din ultimii ani, generate de încercări din ce în ce mai agresive de a schimba sensuri și înțelesuri până acum firești, o parte foarte largă a societății civile din România, moral conservatoare în esența sa, a găsit de cuviință să vină împreună pentru apărarea dreptului la opinie, la libera exprimare a acesteia, la libertatea de gândire, la libertatea credinței religioase, la apărarea demnității persoanelor care susțin valorile fundamentale ale civilizației românești cum ar fi cele legate de familie și educație ori celelalte valori ale civilizației europene creștine.

Așa s-a constituit, pe data de 7 iulie 2017, platforma civică ÎMPREUNĂ, cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 506 de ONG-uri, 130.000 de membri susținători, realizînd, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări. Și aceasta pentru că România are o societate civilă care susține valorile identitare ale poporului român, în context european.

PREȘEDINTE

„Chipul României este chipul copiilor noştri, dacă acest chip este sluţit, lovit, nu va mai rămâne nimic de apărat sau de făcut, pentru ei trebuie să stăm încă în picioare şi să afirmăm demnitatea de a fi liberi.

Ceea ce ne-am dorit, încă de acum 3 ani, a fost să oferim acestui popor posibilitatea de a-și apăra copiii, de a-și apăra viitorul, astfel încât, prin acest efort de solidaritate, de comuniune pornind din biserică spre casele fiecăruia, spre mintea fiecăruia, să dăm această mărturie că suntem un popor care știe de unde vine, știe unde se află și știe către ce se îndreaptă.”

Mihai Gheorghiu – Președinte Platforma Împreună

Misiune

Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ este compusă din oameni care, înainte de a-i cere României ceva, vor să o slujească. Pentru că sunt atâtea lucruri de apărat, de afirmat. Gălăgia patriotardă, conservatorismul de cafenea, partidele făcute pe genunchi nu ne vor ajuta cu nimic.

Oamenii trebuie să ajute oameni, inimile să caute inimi, mințile să convingă cu soluții reale alte minți. România are nevoie de creștini implicați, de cultura minții și a sufletului, de inteligență și de caracter, de competență și responsabilitate, de adevăr.

De aceea, ÎMPREUNĂ PENTRU ROMÂNIA CREȘTINĂ este îndemnul pentru ceea ce trebuie să facem împreună după referendumul pentru căsătorie, când libertatea de expresie și de credință a creștinilor este din ce în ce mai cenzurată, mai pusă sub control, mai disputată ca libertate fundamentală în societatea românească.

SCOP SI IMPACT

Platforma civică ÎMPREUNĂ crede cu tărie în viitoarea generație a României. Cum va arăta România de mâine? Ne interesează pe toți răspunsul la această întrebare, de aceea ne bucurăm de fiecare copil, care reflectă chipul generației de mâine. Adolescența este vârsta căutării adevăratelor răspunsuri la problemele esențiale ale omului: Cine sunt eu? Cine e cel de lângă mine? Ce dă sens vieții mele? Care este rostul nostru?

De aceea, ÎMPREUNĂ vine în întâmpinarea tinerilor, prin alți tineri, oferindu-le posibilitatea de a se cunoaște unii cu alții și de a se forma în paradigmele adevăratelor valori și ale conștiinței generatoare, la rândul ei, de valori.

Comunitatea locală și apartenența la aceasta este cea mai bună apărare a modului de viață firesc și a integrității fizice și sufletești a copiilor. ÎMPREUNĂ realizează acest deziderat prin faptul că, în fiecare județ, există o comunitate largă a membrilor platformei ÎMPREUNĂ (130.000 membri susținători în martie 2019) care organizează activități cu un profund impact în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă a copiilor, în acord cu valorile în care părinții acestora vor să îi crească, apărând drepturile și libertățile întregii comunități locale, urmărind eliminarea ori diminuarea impactului intruziunilor ideologice la care copiii noștri sunt supuși astăzi. Conferințele, workshop-urile, training-urile si taberele cu sute de tineri reprezintă dovada că numai împreună ne putem apăra copiii.

Contact

Sediu:

Strada Jean Monnet, nr. 7a, București

Adresa poștală campanii semnături:

Platforma Civică Împreună, CP 13, OP 9, Sector 2, București

Email:

contact@platforma-impreuna.ro

©2018 Toate drepturile rezervate !

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account