Organizatorul, accesoriul pentru o viata mai ordonata, mai organizata

Organizarea foarte importanta in viata oricui. Fara ordine, ne pierdem puterea de concentrare si in acest fel ajungem sa pierdem si timp pretios din viata noastra. Organizarea spatiului de lucru sau de odihna este o activitate de multe ori amanata, dar care ne poate aduce beneficii majore. De aceea, venim acum in ajutorul vostru cu idei pentru organizarea obiectelor din jurul nostru. 

Organizarea locuintei - de ce este importanta?

Organizarea spatiului de locuit, a locuintei, joaca un rol foarte important pentru psihicul nostru. Doar printr-o buna organizare vom reusi sa reducem stress-ul. Pentru o buna organizare, in primul rand trebuie sa decidem ce obiecte pastram si ce aruncam. Da, inainte de orice este important sa aruncam obiectele pe care stim ca nu le vom mai folosi pentru foarte mult timp. Doar renuntand la anumite obiecte, vom reusi sa reducem timpul dedicat curateniei in locuinta. De ce? Este simplu: mai putine obiecte, mai putin praf de sters, mai putine lucruri de care trebuie sa avem grija, deci mai mult timp pentru noi.

Organizarea locuintei ne ajuta sa reducem stress-ul. S-a deomnstrat stiintific faptul ca buna organizare din casa ajuta la scaderea nivelului de cortizol, care este denumit si "hormonul stress-ului".

Organizarea camerei copilului - scapa de jucariile imprastiate

Organizarea camerei copilului este importanta, prin prisma aspectelor enumerate mai sus, dar si dintr-un alt motiv important. Este important sa invatam copilul sa dezvolte deprinderi de organizare inca de mic. Principalele obiecte care genereaza dezordinea in camera copilului sunt jucariile. De aceea, trebuie sa il invatam pe cel mic cum sa isi organizeze jucariile. Este de asemenea foarte important sa il determinam pe copil sa mentina curatenia, organizand jucariile in ordine dupa fiecare joaca. Pentru acest scop, ne putem ajuta de organizatoarele pentru jucarii , care sunt foarte utile pentru asezarea in ordine a obiectelor cu care copilul tau se joaca. Impreuna cu copilul tau, puteti alege locurile pe care sa le ocupe fiecare categorie in organizatorul de jucarii pe care l-ati. Dupa aceea, te vei asigura ca ordinea este respectata cu atentie dupa fiecare joaca.

Vom continua acest articol cu alte idei de organizare a spatiului in care iti desfasori activitatea, acasa sau la birou. Ramai alaturi de noi.